Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su tofu sūriu ir daržovėmis
Tofu yra vienas seniausių produktų mūsų planetoje - Kinijoje jis žinomas jau prieš 2000 metų. Tofu mėgstamas dėl didelio baltymų ir maistingųjų medžiagų kiekio bei itin mažo kaloringumo - 100 gramų tenka tik 70 kcal. Pats tofu beveik neturi skonio, todėl jį galima naudoti su kitais maisto produktais, pavyzdžiui, makaronais. Tofu makaronai patiks ne tik tiems, kurie stebi savo figūrą arba yra apriboję mėsos vartojimą, bet ir visiems kitiems.
Žingsnis 1
Marinuokite tofu. Į gilų dubenį supilkite sojų padažą, suberkite sutrintą česnaką, pabarstykite žolelių prieskoniais. Viską sumaišykite ir sudėkite tofu į dubenį su marinatu. Palikite marinuotis 3 valandas.
Žingsnis 2
Išvirkite spagečius. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirkite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, sudėkite spagečius ir virkite 8-12 minučių, priklausomai nuo gamintojo, retkarčiais pamaišydami. Kai spagečiai išvirs, nuimkite nuo ugnies ir nusausinkite naudodami sietelį.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir paprikas ir pradėkite juos kepti. Po 2 minučių daržoves pasūdykite ir papipirinkite, sudėkite į jas tofu ir kepkite, kol tofu taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę sudėkite spagečius ir išmaišykite.
Kategorijos