Publikavimo data: 2024-06-08
Spagečiai su upėtakiu
Penne, farfalle, fettuccini, fusilli - lengva susipainioti itališkų makaronų rūšių pavadinimuose, tačiau yra viena rūšis, kurią žino net labiausiai nepatyrę gurmanai. Spagečiai tapo tikra klasika, žinoma visame pasaulyje. Iš pradžių jie buvo 50 cm ilgio, tačiau ilgainiui, siekiant praktiškumo, buvo sumažinti perpus. Spagečiai dažniausiai gaminami su pomidorų padažais, pavyzdžiui, Bolonijos. Tačiau, kaip ir bet kuriuos kitus makaronus, juos galima virti ir su kreminiu padažu, pavyzdžiui, upėtakių.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus. Ant didelės ugnies pastatykite puodą su vandeniu, pasūdykite vandenį ir, kai vanduo užvirs, sudėkite spagečius. Virkite pagal ant pakelio pateiktus nurodymus 7-10 minučių. Kai makaronai išvirs, nukelkite juos nuo ugnies ir nusausinkite sietelyje.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti padažą. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir įjunkite vidutinę kaitrą. Kai keptuvė įkais, suberkite morkas ir maišydami lengvai kepkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Sumažinkite kaitrą keptuvėje su morkomis ir supilkite grietinėlę. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir leiskite padažui virti ant mažos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Kai padažas pradės tirštėti, sudėkite į jį upėtakius ir troškinkite apie 3-5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos