Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su vištienos krūtinėle ir lydytu sūriu
Spagečius galima be galo įvairinti įvairiais padažais ir priedais. Italijos Pontedasio mieste yra net spagečių muziejus, kuriame sukaupta šimtai prieskonių ir padažų receptų. Be to, yra 1279 m. vasario 4 d. notarinis aktas, patvirtinantis kulinarinio produkto iš tešlos "macaronis" egzistavimą. Spagečiai su vištienos krūtinėle yra greitas, lengvas ir maistingas patiekalas savaitės vakaro vakarienei.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Dideliame puode užvirinkite 3 litrus vandens. Pagardinkite druska ir sudėkite spagečius į vandenį. Virkite, kol išvirs, apie 5-7 minutes, tada nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos filė. Supilkite pieną į puodą ir pašildykite iki 50-60 laipsnių temperatūros. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir apkepkite vištienos gabalėlius. Kai filė įgaus baltą spalvą, supilkite į ją pieną ir užvirinkite. Tada sudėkite lydytą sūrį, džiovintą česnaką, druską. Troškinkite filė apie 15 minučių, kol sūrio ir pieno mišinys sutirštės.
Žingsnis 3
Sumaišykite spagečius ir vištienos krūtinėlę. Perkelkite spagečius į padažą su vištienos krūtinėle, išmaišykite ir uždengę palaikykite 2 minutes.
Kategorijos