Spanguolių agar-agar putėsiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Spanguolių agar-agar putėsiai

Spanguolių putėsiai su agaru - puikus ir apetitą žadinantis uogų desertas. Jis pasižymi švelnia tekstūra, sodria spalva ir neįtikėtinu skoniu. Agaras - tai specialus raudonųjų dumblių mišinys, kuris yra natūralus tirštiklis ir pakeičia želatiną. Su juo pagaminti desertai būna tankūs ir elastingos konsistencijos. Agaras-agaras yra labai naudingas, jis veikia kaip prebiotikas ir gerina imunitetą.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
120 kcal.
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Spanguolių agar-agar putėsiai Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Į dubenėlį įdėkite agarą, užpilkite 100 ml šilto vandens ir palikite 5 minutes. Spanguoles sudėkite į gilų dubenį, užpilkite 50 ml šalto vandens ir suplakite trintuvu. Gautas sultis per sietelį perkoškite į puodą, uogas gerai nuspauskite.

Žingsnis 2

Spanguolių agar-agar putėsiai Žingsnis 2
Paruoškite putėsius. Supilkite cukrų į puodą su spanguolių sultimis, pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite porą minučių. Supilkite agarą ir virkite 7 minutes. Nuimkite puodą nuo viryklės, sudėkite medų ir 4 minutes atvėsinkite. Tada gautą masę suplakite mikseriu iki putų. Supilstykite putėsius į stiklines ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos