Publikavimo data: 2025-08-17
Spanguolių agar-agar putėsiai
Spanguolių putėsiai su agaru - puikus ir apetitą žadinantis uogų desertas. Jis pasižymi švelnia tekstūra, sodria spalva ir neįtikėtinu skoniu. Agaras - tai specialus raudonųjų dumblių mišinys, kuris yra natūralus tirštiklis ir pakeičia želatiną. Su juo pagaminti desertai būna tankūs ir elastingos konsistencijos. Agaras-agaras yra labai naudingas, jis veikia kaip prebiotikas ir gerina imunitetą.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Į dubenėlį įdėkite agarą, užpilkite 100 ml šilto vandens ir palikite 5 minutes. Spanguoles sudėkite į gilų dubenį, užpilkite 50 ml šalto vandens ir suplakite trintuvu. Gautas sultis per sietelį perkoškite į puodą, uogas gerai nuspauskite.
Žingsnis 2
Paruoškite putėsius. Supilkite cukrų į puodą su spanguolių sultimis, pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite porą minučių. Supilkite agarą ir virkite 7 minutes. Nuimkite puodą nuo viryklės, sudėkite medų ir 4 minutes atvėsinkite. Tada gautą masę suplakite mikseriu iki putų. Supilstykite putėsius į stiklines ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos