Publikavimo data: 2024-03-31
Spanguolių ir bruknių morsas
Bruknės ir spanguolės - populiarios miško uogos, kurios nuo seno naudojamos gydomiesiems nuovirams, morsams ir uogienėms gaminti. Jose esantys vitaminai (ypač B grupės ir PP, askorbo rūgštis) ir mikroelementai kovoja su peršalimo ligomis, stiprina imunitetą, šalina toksinus, normalizuoja kraujospūdį. Šiandien sužinosite, kaip paruošti spanguolių ir bruknių morsus, uogas švelniai termiškai apdorojant. Recepte siūloma naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas.
Žingsnis 1
Džiovintas uogas perkelkite į dubenį ir sutrinkite smulkintuvu.
Žingsnis 2
Išverskite uogas ant sūrmaišio arba į sietelį ir išspauskite iš jų sultis.
Žingsnis 3
Sudėkite pyragėlius į puodą, užpilkite vandeniu, užkaiskite ir leiskite užvirti. Virkite 3-5 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Leiskite sultiniui atvėsti iki 50 ℃, suberkite cukrų, maišykite, kol ištirps, tada supilkite paruoštas uogų sultis.
Žingsnis 5
Bruknių ir spanguolių mišrainę patiekite atšaldytą.
Kategorijos