Spanguolių ir bruknių morsas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Spanguolių ir bruknių morsas

Bruknės ir spanguolės - populiarios miško uogos, kurios nuo seno naudojamos gydomiesiems nuovirams, morsams ir uogienėms gaminti. Jose esantys vitaminai (ypač B grupės ir PP, askorbo rūgštis) ir mikroelementai kovoja su peršalimo ligomis, stiprina imunitetą, šalina toksinus, normalizuoja kraujospūdį. Šiandien sužinosite, kaip paruošti spanguolių ir bruknių morsus, uogas švelniai termiškai apdorojant. Recepte siūloma naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
19 kcal.
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Spanguolių ir bruknių morsas Žingsnis 1
Džiovintas uogas perkelkite į dubenį ir sutrinkite smulkintuvu.

Žingsnis 2

Spanguolių ir bruknių morsas Žingsnis 2
Išverskite uogas ant sūrmaišio arba į sietelį ir išspauskite iš jų sultis.

Žingsnis 3

Spanguolių ir bruknių morsas Žingsnis 3
Sudėkite pyragėlius į puodą, užpilkite vandeniu, užkaiskite ir leiskite užvirti. Virkite 3-5 minutes ant silpnos ugnies.

Žingsnis 4

Spanguolių ir bruknių morsas Žingsnis 4
Leiskite sultiniui atvėsti iki 50 ℃, suberkite cukrų, maišykite, kol ištirps, tada supilkite paruoštas uogų sultis.

Žingsnis 5

Spanguolių ir bruknių morsas Žingsnis 5
Bruknių ir spanguolių mišrainę patiekite atšaldytą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos