Publikavimo data: 2025-08-18
Spanguolių ir juodųjų varnalėšų morsas
Skanus ir sveikatai naudingas gėrimas.
Žingsnis 1
Nuplaukite spanguoles ir juodąsias raugerškio uogas ir sudėkite jas į maišytuvo dubenį. Galite naudoti šviežias arba šaldytas uogas. Jų prieš tai nereikia atitirpinti.
Žingsnis 2
Sutrinkite uogas blenderio dubenyje, retkarčiais įpilkite šiek tiek šalto vandens, kad visos uogos būtų smulkiai sutrintos.
Žingsnis 3
Sudėkite tyrę į sietelį ir, pilant vandenį, maišykite, kad visos uogų sultys patektų į puodą. Supilkite visą paruoštą vandenį, o likusią tyrę išmeskite.
Žingsnis 4
Mandarinus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 5
Mandarinus ir cukrų suberkite į puodą ir įjunkite viryklę iki didžiausios temperatūros. Vos tik užvirs, jį išjunkite ir įpilkite medaus. Maišykite morsą tol, kol cukrus ir medus visiškai ištirps. Kai medus ir cukrus ištirps, galite supilti laimo arba citrinos sultis ir nuimti puodą nuo viryklės.
Žingsnis 6
Dar kartą perkoškite per sietelį, kad pašalintumėte mandarinų minkštimą.
Kategorijos