Publikavimo data: 2025-08-19
Spanguolių morsas su šaldytomis avietėmis
Avietės yra labai trapios uogos. Net ir nuskintos nuo krūmo, po 2-3 dienų kibire ar dubenyje jos virsta košėmis. Norint išsaugoti naudingąsias aviečių savybes, jos paprastai užšaldomos. Kadangi atšildytos uogos neišlaiko formos, patogiausia iš jų ruošti morsus. Kad aviečių skonis būtų sodresnis ir naudingesnis, į jas įmaišykite spanguolių. Gausite ryškų, skanų vitamininį gėrimą, kuris tinka imuninei sistemai stiprinti. Be to, spanguolės ir avietės yra tikri natūralūs antibiotikai.
Žingsnis 1
Paruoškite uogų sultis. Sudėkite avietes ir spanguoles į gilų dubenį, gerai išmaišykite, kad išsiskirtų visos sultys. Nusunkite jas į atskirą dubenį. Likusias sudėkite į marlę ir gerai išspauskite sultis į tą patį dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite spanguolių kąsnelius su šaldytomis avietėmis. Likusias uogas (pyragą) sudėkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite cukrų. Uždenkite dangčiu, palikite 20 minučių, kad iš uogų išsiskirtų visos naudingosios medžiagos. Gėrimą perkoškite. Uogų sultis supilkite į morsą ir išmaišykite.
Kategorijos