Spanguolių morsas su šaltalankiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Spanguolių morsas su šaltalankiais

Spanguolių ir šaltalankių morsai yra tiesiog vitaminų lobynas. Jis ruošiamas uogų sulčių pagrindu. Kadangi morsai bus verdami ne ilgiau kaip 2 minutes, visos jų naudingosios savybės bus išsaugotos. Galite naudoti ir šaldytas uogas - gėrimas nepraras nei naudingumo, nei skonio. Spanguolės pasižymi savybėmis stiprinti imunitetą, malšinti uždegimus ir mažinti karščiavimą sergant peršalimo ligomis. Šaltalankiai naudingi sergant avitaminoze, taip pat padeda esant virškinimo problemoms.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
41 kcal.
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Spanguolių morsas su šaltalankiais Žingsnis 1
Paruoškite sultis morseliams. Uogas be skysčio pertekliaus sudėkite į blenderio dubenį ir smulkinkite 30 sekundžių, kad jos nevirstų tyrele, o tik išsiskirtų sultys. Mišinį pertrinkite per sietelį.

Žingsnis 2

Spanguolių morsas su šaltalankiais Žingsnis 2
Išvirkite kąsnelius. Išspaudę sultis, gautą pyragą sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite morsą ir 2 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Išjunkite ugnį ir palikite 20 minučių pastovėti po dangčiu.

Žingsnis 3

Spanguolių morsas su šaltalankiais Žingsnis 3
Baigti ruošti. Nuovirą pertrinkite marle arba sieteliu, suberkite cukrų ir supilkite uogų sultis, viską gerai išmaišykite. Supilkite nuovirą į karabiną ar butelį ir laikykite šaldytuve arba patiekite šiltą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, gaivieji gėrimai, uogų gėrimai, šaltieji gėrimai, gėrimai be virimo, paprasti, mažai kalorijų, per 15 minučių, medaus sezonas, morsai, be bendrų alergenų, receptų knyga, gėrimai su citrina, gėrimai su medumi, morsai su uogomis

Kategorijos