Publikavimo data: 2025-08-18
Spanguolių morsas su šaltalankiais
Spanguolių ir šaltalankių morsai yra tiesiog vitaminų lobynas. Jis ruošiamas uogų sulčių pagrindu. Kadangi morsai bus verdami ne ilgiau kaip 2 minutes, visos jų naudingosios savybės bus išsaugotos. Galite naudoti ir šaldytas uogas - gėrimas nepraras nei naudingumo, nei skonio. Spanguolės pasižymi savybėmis stiprinti imunitetą, malšinti uždegimus ir mažinti karščiavimą sergant peršalimo ligomis. Šaltalankiai naudingi sergant avitaminoze, taip pat padeda esant virškinimo problemoms.
Žingsnis 1
Paruoškite sultis morseliams. Uogas be skysčio pertekliaus sudėkite į blenderio dubenį ir smulkinkite 30 sekundžių, kad jos nevirstų tyrele, o tik išsiskirtų sultys. Mišinį pertrinkite per sietelį.
Žingsnis 2
Išvirkite kąsnelius. Išspaudę sultis, gautą pyragą sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite morsą ir 2 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Išjunkite ugnį ir palikite 20 minučių pastovėti po dangčiu.
Žingsnis 3
Baigti ruošti. Nuovirą pertrinkite marle arba sieteliu, suberkite cukrų ir supilkite uogų sultis, viską gerai išmaišykite. Supilkite nuovirą į karabiną ar butelį ir laikykite šaldytuve arba patiekite šiltą.
Kategorijos