Publikavimo data: 2025-08-17
Spanguolių spanguolių morsas su kalina
Vienodos spanguolių ir kaliaropių proporcijos suteikia šiam kąsniui ryškų skonį ir aromatą. Spanguolėse yra ne tik daug vertingų vitaminų, bet jos tinka ir figūrą prižiūrintiems žmonėms, nes 100 g uogų turi ne daugiau kaip 26 kcal. Kalinais gausu vitamino C, todėl jie dažnai užšaldomi ir vartojami peršalimo ligų sezonu. Norint išsaugoti naudingąsias uogų savybes, reikia užvirinti tik nuovirą iš kekės, o pačių sulčių nereikėtų termiškai apdoroti.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Nuplautas spanguoles sudėkite į blenderio indą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Sutrintas spanguoles pertrinkite per sietelį. Tokiu pat būdu sutrinkite ir pertrinkite kaliaropės uogas. Perkelkite spanguolių ir kalinų plakinį į puodą.
Žingsnis 2
Paruoškite kąsnį. Pripildykite puodą su pyragu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Mišinį užvirinkite ir virkite 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir perkoškite. Supilkite uogų sultis, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Kategorijos