Spanguolių spanguolių morsas su kalina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Spanguolių spanguolių morsas su kalina

Vienodos spanguolių ir kaliaropių proporcijos suteikia šiam kąsniui ryškų skonį ir aromatą. Spanguolėse yra ne tik daug vertingų vitaminų, bet jos tinka ir figūrą prižiūrintiems žmonėms, nes 100 g uogų turi ne daugiau kaip 26 kcal. Kalinais gausu vitamino C, todėl jie dažnai užšaldomi ir vartojami peršalimo ligų sezonu. Norint išsaugoti naudingąsias uogų savybes, reikia užvirinti tik nuovirą iš kekės, o pačių sulčių nereikėtų termiškai apdoroti.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
37 kcal.
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Spanguolių spanguolių morsas su kalina Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Nuplautas spanguoles sudėkite į blenderio indą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Sutrintas spanguoles pertrinkite per sietelį. Tokiu pat būdu sutrinkite ir pertrinkite kaliaropės uogas. Perkelkite spanguolių ir kalinų plakinį į puodą.

Žingsnis 2

Spanguolių spanguolių morsas su kalina Žingsnis 2
Paruoškite kąsnį. Pripildykite puodą su pyragu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Mišinį užvirinkite ir virkite 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir perkoškite. Supilkite uogų sultis, suberkite cukrų ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, gaivieji gėrimai, uogų gėrimai, šaltieji gėrimai, gėrimai be virimo, paprasti, mažai kalorijų, per 15 minučių, medaus sezonas, morsai, be bendrų alergenų, receptų knyga, gėrimai su citrina, gėrimai su medumi, morsai su uogomis

Kategorijos