Publikavimo data: 2025-08-20
Spanguolių uogienė
Preparatai iš spanguolių yra tiesiog būtini imunitetui palaikyti žiemą, nes juose yra labai daug vitaminų. Išbandykite gaminti uogienę iš spanguolių ir obuolių. Cukraus kiekį recepte galima koreguoti, svarbiausia, kad kisielius nebūtų rūgštus. Priešingu atveju ji neišsilaikys ir suges. Kvapni, skani ir beprotiškai apetitiška, ji užims deramą vietą tarp kitų uogienės stiklainių lentynoje. Šią uogienę galima naudoti kaip pyragų įdarą.
Žingsnis 1
Išvirkite uogienę. Supjaustytus obuolius ir spanguoles sudėkite į storadugnį puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Kai vaisiai užvirs, užberkite cukrumi ir 10 min. virkite ant silpnos ugnies. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir virkite dar 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę saugojimui. Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus indus, suvyniokite į šiltą audeklą ar antklodę ir sandariai uždarykite dangteliais. Leiskite uogienei atvėsti kambario temperatūroje ir laikykite šaltoje vietoje.
Kategorijos