Publikavimo data: 2024-06-15
Sraigės iš sluoksniuotos tešlos su špinatais
Paruošta sluoksniuota tešla yra būtina kiekvienai šeimininkei, kai norisi skanių kepinių, bet neturite laiko jiems paruošti. Ją galima naudoti tiek saldžioms, tiek pikantiškoms bandelėms kepti. Bet kuri iš jų išeis skani. Patiekalus iš tokios sluoksniuotos tešlos paruošite greitai, todėl receptus galėsite naudoti, kai svečiai jau bus prie durų slenksčio. Viena iš paprastų kepinių rūšių yra orkaitėje keptos sraigės su špinatais. Bandelės su tokiu įdaru gaunasi sultingos ir minkštos.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite špinatus ir stambiai sutarkuokite sūrį. Sumaišykite juos giliame dubenyje, pagal skonį pagardinkite česnakų milteliais ir druska.
Žingsnis 2
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite padvigubindami jos dydį. Supjaustykite tešlą į 8 dalis.
Žingsnis 3
Kiekvieną tešlos gabalėlį tolygiai aptepkite įdaru.
Žingsnis 4
Suformuokite bandeles. Tešlą su įdaru susukite į tvirtą ritinėlį ir susukite sraigės forma. Užfiksuokite dantų krapštukais.
Žingsnis 5
Sudėkite sraiges ant kepimo skardos, iš anksto pateptos augaliniu aliejumi arba išklotos kepimo popieriumi. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite bandeles. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.
Žingsnis 6
Kepkite sraiges iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 7
Sluoksniuotos tešlos sraiges patiekite su špinatais.
Kategorijos