Publikavimo data: 2025-08-17
Sraigės su aviečių džemu
Iš sluoksniuotos tešlos dažnai kepami įvairūs kepiniai: sraigės, kruasanai, samsa, pufai ir pan. Skanūs karšti pyragaičiai prie arbatos labai pradžiugins visą jūsų šeimą. Sluoksniuotos tešlos su kriaušių uogiene kepimas užims daug laiko, vadovaudamasis šiuo receptu gali susidoroti net pradedantysis. Neįtikėtinai minkštos bandelės su saldžia aviečių uogiene patiks visiems šeimos nariams. Juos galite patiekti pusryčiams ar popietiniam užkandžiui arba pasiimti su savimi kaip užkandį.
Žingsnis 1
Pabarstykite stalą ir tešlą trupučiu miltų. Tada iškočiokite tešlą 2-4 mm storio sluoksniu. Tešlą plonu sluoksniu patepkite aviečių džemu. Tešlos kraštus palikite be įdaro. Taip bus lengviau surišti. Suvyniokite tešlą į ritinį ir sutvirtinkite kraštus.
Žingsnis 2
Susuktą vyniotinį supjaustykite 3-4 cm storio gabalėliais. Ištepkite formą aliejumi. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos. Palikite maždaug 20-30 minučių. Taip tešla geriau pakils.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių. kol bandelės taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Patikrinkite bandeles dantų krapštuku. Jei jis sausas, bandelės jau paruoštos. Išimkite bandeles, sudėkite ant lėkštės, leiskite šiek tiek atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos