Sraigės su bulvėmis ir svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Sraigės su bulvėmis ir svogūnais

Naminis kepimas visada užėmė ypatingą vietą kulinarijoje. Kepant bandeles labai įprasta naudoti sluoksniuotą tešlą. Ją naudoti labai nesudėtinga, o kulinarinio darbo rezultatas visada įspūdingas! Apetitiškos ir erdvios sraigių bandelės yra panašios į kinrožes. Tačiau ši tešla yra be grietinėlės ir cinamono! Čia įdaras - virtų bulvių, keptų svogūnų ir žolelių mišinys! Be to, kad bandelės būtų rudesnės, prieš kepdami patepkite jas vištos kiaušinio tryniu!
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sraigės su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus ant pjaustymo lentelės. Svogūnus kepkite keptuvėje, kol taps auksiniai.

Žingsnis 2

Sraigės su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 2
Paimkite gilų dubenį, sudėkite į jį virtas bulves ir jas sutrinkite. Įdėkite pakepintų svogūnų, smulkiai supjaustytų žolelių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Gautą kepimo įdarą gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Sraigės su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 3
Ant švaraus darbinio paviršiaus iškočiokite tešlos rutulį. Tolygiai paskirstykite anksčiau paruoštą bulvių ir keptų svogūnų įdarą.

Žingsnis 4

Sraigės su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 4
Įdarytą tešlą suvyniokite į ritinį ir supjaustykite keliais vienodo storio gabalėliais.

Žingsnis 5

Sraigės su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 5
Paimkite kepimo indą ir sudėkite į jį sraiges su bulvėmis ir svogūnais. Aptepkite jas vištos kiaušinio tryniu.

Žingsnis 6

Sraigės su bulvėmis ir svogūnais Žingsnis 6
Sraiges su bulvėmis ir svogūnais kepkite 25 minutes 200C temperatūros orkaitėje. Tada atsargiai išimkite formą iš orkaitės ir palikite kepti 10 minučių kambario temperatūroje. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos