Publikavimo data: 2024-06-22
Sraigės su bulvėmis ir svogūnais
Naminis kepimas visada užėmė ypatingą vietą kulinarijoje. Kepant bandeles labai įprasta naudoti sluoksniuotą tešlą. Ją naudoti labai nesudėtinga, o kulinarinio darbo rezultatas visada įspūdingas! Apetitiškos ir erdvios sraigių bandelės yra panašios į kinrožes. Tačiau ši tešla yra be grietinėlės ir cinamono! Čia įdaras - virtų bulvių, keptų svogūnų ir žolelių mišinys! Be to, kad bandelės būtų rudesnės, prieš kepdami patepkite jas vištos kiaušinio tryniu!
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus ant pjaustymo lentelės. Svogūnus kepkite keptuvėje, kol taps auksiniai.
Žingsnis 2
Paimkite gilų dubenį, sudėkite į jį virtas bulves ir jas sutrinkite. Įdėkite pakepintų svogūnų, smulkiai supjaustytų žolelių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Gautą kepimo įdarą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Ant švaraus darbinio paviršiaus iškočiokite tešlos rutulį. Tolygiai paskirstykite anksčiau paruoštą bulvių ir keptų svogūnų įdarą.
Žingsnis 4
Įdarytą tešlą suvyniokite į ritinį ir supjaustykite keliais vienodo storio gabalėliais.
Žingsnis 5
Paimkite kepimo indą ir sudėkite į jį sraiges su bulvėmis ir svogūnais. Aptepkite jas vištos kiaušinio tryniu.
Žingsnis 6
Sraiges su bulvėmis ir svogūnais kepkite 25 minutes 200C temperatūros orkaitėje. Tada atsargiai išimkite formą iš orkaitės ir palikite kepti 10 minučių kambario temperatūroje. Atlikta!
Kategorijos