Sraigės su citrinų glajumi ir sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Sraigės su citrinų glajumi ir sultenėmis

Sraigių pyragas visiems pažįstamas nuo vaikystės. Jį galima vadinti rusišku gerai žinomų sinobonų analogu. Savo pavadinimą pyragas gavo dėl spiralės formos. Įdaras gali būti: aguonos, cinamonas, cukruoti vaisiai, džiovinti vaisiai ir daug kitų. Siūlome jums pasigaminti sraiges su sultenėmis ir citrinų glajumi. Kepiniams ruošti naudojama paruošta mielinė tešla, kurios galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje ar kepyklėlėje. Tačiau tešlą galite pasigaminti ir patys.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
321 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
56 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sraigės su citrinų glajumi ir sultenėmis Žingsnis 1
Tešlą iškočiokite į stačiakampio formos 4-5 mm storio lakštą. Tešlą apibarstykite cukrumi ir sultonėmis.

Žingsnis 2

Sraigės su citrinų glajumi ir sultenėmis Žingsnis 2
Įdarytą tešlą susukite į tvirtą ritinį, tada supjaustykite į 6 lygias dalis.

Žingsnis 3

Sraigės su citrinų glajumi ir sultenėmis Žingsnis 3
Kepimo skardą arba kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite sraiges. Uždenkite švariu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 20 minučių, kad pakiltų. Tada siųskite jas kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 20-25 min. Priklausomai nuo jūsų orkaitės galingumo, gali prireikti šiek tiek daugiau laiko. Šiek tiek atvėsinkite sraiges.

Žingsnis 4

Sraigės su citrinų glajumi ir sultenėmis Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Sumaišykite citrinos sultis ir cukraus pudrą iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Sraigės su citrinų glajumi ir sultenėmis Žingsnis 5
Apšlakstykite sraiges citrinų glajumi.

Žingsnis 6

Sraigės su citrinų glajumi ir sultenėmis Žingsnis 6
Sraigės su sultenėmis ir citrinų glajumi paruoštos. Patiekite jas su arbata arba kava. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos