Publikavimo data: 2024-06-12
Sraigės su dešra ir sūriu
Sluoksniuotoji tešla puikiai tinka įvairiems suktinukams ir pyragaičiams gaminti. Naudojant paruoštą tešlą, šiems kepiniams ruošti sugaištama mažiausiai laiko, o gaminiai būna su traškia plutele, švelnia šerdimi ir sultingu įdaru. Šis receptas padės greitai paruošti puikų užkandį, kurį pamėgs ir suaugusieji, ir vaikai. Sraigės su dešrelėmis ir sūriu yra labai skanios ir gražiai atrodo ant stalo.
Žingsnis 1
Supjaustykite dešreles mažais kubeliais, stambiai sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Atšildytą tešlą iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir dešros. Suvyniokite tešlą į ritinį, gerai užspausdami kraštus.
Žingsnis 3
Dubenyje šakute išplakite kiaušinį. Aptepkite vyniotinio viršų kiaušiniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jei mėgstate labiau išsipūtusį vyniotinį, padarykite vieną 3-4 cm storio gabalėlį.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Formos dugną išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite suktinukus. Viršų lengvai prispauskite.
Žingsnis 5
Kai orkaitė įkaista, įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ir užtruks maždaug 30 minučių. Patikrinkite, ar bandelės iškepusios, dantų krapštuku.
Kategorijos