Publikavimo data: 2024-06-15
Sraigės su kremu ir sultenėmis
Neįprastos bandelės su švelniu kremu patiks vaikams. Tokį desertą arbatai bus lengva paruošti net ir pradedančiai šeimininkei, jei vadovausitės mūsų receptu. Naminės bandelės bus sveikas skanėstas jūsų vaikams, nes recepte naudojami tik natūralūs ingredientai, be konservantų ir kitų cheminių medžiagų. Jei nemėgstate sultenių, jų į kepinius dėti nereikia. Galite dėti cukruotų vaisių arba riešutų, viskas priklauso nuo jūsų noro ir fantazijos.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir šiek tiek miltų. Viską sumaišykite ir uždenkite dangčiu.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite kremą. Sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite pieną ir krakmolą ir išmaišykite. Pastatykite ant ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Kai kremas sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Nuplaukite ir nusausinkite sultenes. Kai grietinėlė atvės, sudėkite sultenes.
Žingsnis 4
Kai ant masės susiformuos kepurė, į masę įberkite daugiau persijotų miltų ir šilto sviesto. Užminkykite tešlą. Ji neturi lipti prie rankų, bet turi būti minkšta. Palikite ją po maistine plėvele šiltoje vietoje, kol padvigubės.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite 2-3 cm storio sluoksniu. Ant viršaus užtepkite sultenių kremo. Nesiekite 2-3 cm kraštų.
Žingsnis 6
Suvyniokite sluoksnį į ritinį ir gerai užspauskite kraštus. Suktinuką supjaustykite 4-5 cm griežinėliais. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos suktinukus. Palikite šiltoje vietoje, kad sustingtų. Kai sraigės pakils, jas galima kepti.
Žingsnis 7
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite bandeles į orkaitę. Kepkite 30-40 minučių. kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos