Publikavimo data: 2025-08-20
Sraigės su kriaušių džemu.
Iš sluoksniuotos tešlos dažnai kepami įvairūs kepiniai: sraigės, kruasanai, samsa, pufai ir pan. Skanūs karšti pyragaičiai prie arbatos labai pradžiugins visą jūsų šeimą. Sluoksniuotos tešlos su kriaušių uogiene kepimas užims daug laiko, vadovaudamasis šiuo receptu gali susidoroti net pradedantysis. Karštos, šiek tiek traškios tešlos ir malonios kriaušių uogienės derinys pavergs kiekvieną. Ypač skanu sraiges patiekti šaltą žiemos vakarą, kai norisi jaukumo ir saldumo.
Žingsnis 1
Tešlą iškočiokite 2-4 mm storio sluoksniu. Tešlą plonu sluoksniu patepkite kriaušių uogiene ir apibarstykite cinamonu. Tešlos kraštus palikite be įdaro. Suvyniokite tešlą į ritinį ir sutvirtinkite kraštus.
Žingsnis 2
Kiekvieną vyniotinį supjaustykite 3-4 cm storio gabalėliais. Ištepkite formą aliejumi. Gautus ritinėlius perkelkite į kepimo skardą ir ant viršaus užspauskite suktinukus. Palikite pakilti maždaug 20-30 minučių. Taip tešla pakils geriau.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite 30-40 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Ar bandelės paruoštos, galite patikrinti dantų krapštuku.
Kategorijos