Publikavimo data: 2024-06-12
Sraigės su šonine
Paruošta sluoksniuota tešla yra būtina kiekvienai šeimininkei, kai norisi skanių kepinių, bet neturite laiko jiems paruošti. Ją galima naudoti tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams. Bet kuris iš jų išeis skanus. Patiekalus iš tokios sluoksniuotos tešlos paruoškite greitai, todėl receptus galėsite panaudoti svečiams pasibeldus į duris. Viena iš paprastų kepinių rūšių yra orkaitėje keptos sraigės su šonine.
Žingsnis 1
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite kočėlu, maždaug dvigubai didesnę. Ant tešlos sudėkite šoninę. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Suvyniokite tešlą ir šoninę į tvirtą ritinį.
Žingsnis 3
Supjaustykite tešlos ritinį vienodais gabalėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Išplakite vištos kiaušinį ir juo aptepkite sraiges.
Žingsnis 5
Kepkite sraiges iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 6
Paruoštus kepinius patiekite iš karto.
Kategorijos