Publikavimo data: 2024-06-15
Sraigės su šonine, pomidorų pasta ir sūriu
Paruošta sluoksniuota tešla yra būtina kiekvienai šeimininkei, kai norisi skanių kepinių, bet neturite laiko jiems paruošti. Ją galima naudoti tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams. Bet kuris iš jų išeis skanus. Iš tokios sluoksniuotos tešlos orkaitėje gaminami patiekalai ir nereikalauja daug laiko, todėl receptus galima naudoti, kai svečiai jau beveik prie durų slenksčio. Viena iš paprastų kepinių rūšių yra sraigės, įdarytos šonine, sūriu ir pomidorų pasta.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite kočėlu, maždaug dvigubai didesnę. Tešlą patepkite pomidorų pasta. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 3
Ant sūrio sudėkite šoninę.
Žingsnis 4
Tešlą su šonine, sūriu ir pomidorų pasta susukite į tvirtą ritinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais.
Žingsnis 5
Sudėkite gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Išplakite vištos kiaušinį ir juo aptepkite sraiges.
Žingsnis 6
Kepkite sraiges iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 7
Paruoštus kepinius patiekite iš karto.
Kategorijos