Publikavimo data: 2024-06-15
Sraigės su svogūnais ir šonine
Paruošta sluoksniuota tešla yra būtina kiekvienai šeimininkei, kai norisi skanių kepinių, bet neturite laiko jiems paruošti. Ją galima naudoti tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams. Bet kuris iš jų išeis skanus. Patiekalus iš tokios sluoksniuotos tešlos paruoškite greitai, todėl receptus galėsite naudoti, kai svečiai jau beveik prie durų slenksčio. Viena iš paprastų kepinių rūšių yra orkaitėje keptos sraigės su svogūnais ir šonine.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir šoninę. Sumaišykite juos giliame dubenyje, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite kočėlu, maždaug dvigubai didesnę. Ant tešlos sudėkite šoninę ir svogūnus.
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą ir šoninę į tvirtą ritinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Sudėkite gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Išplakite vištos kiaušinį ir juo aptepkite sraiges.
Žingsnis 4
Kepkite sraiges iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštus kepinius patiekite iš karto.
Kategorijos