Strudelių tešla pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Strudelių tešla

Manoma, kad arabai (garsioji baklava) pirmieji sukūrė pyragaičius iš tešlos. Vėliau receptas buvo sėkmingai išbandytas Vengrijoje ir Vienoje, iš kur štrudelis paplito po visą pasaulį. Dabar Vienos štrudelio tešla laikoma klasikiniu šio deserto variantu. Ploną štrudelio tešlą lengva paruošti namuose. Jos nereikia ilgai minkyti ir kočioti - viskas daug paprasčiau. Jums reikės miltų, vandens ir saulėgrąžų aliejaus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
457 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
33 g
Angliavandeniai
32 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Strudelių tešla Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus supilkite į dubenį, įpilkite pusę aliejaus, vandens ir druskos. Iš pradžių išmaišykite šaukštu, paskui rankomis. Tešla neturi lipti prie rankų. Perkelkite tešlą ant stalo ir toliau minkykite 5-10 minučių, kad tešla taptų minkšta, elastinga ir lygi. Suvyniokite gabalėlį į maistinę plėvelę arba plastikinį maišelį ir 30 minučių palaikykite šiltai.

Žingsnis 2

Strudelių tešla Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Nebarstykite stalo miltais - tešla bus ne tokia elastinga ir minkšta. Vietoj miltų stalą patepkite likusiu saulėgrąžų aliejumi. Iškočiokite į visas puses nuo centro iki kraštų, viršų patepkite aliejumi, apverskite ir iškočiokite kitą pusę, kol tešla taps permatoma.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos