Sultingas jautienos vyniotinis su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Sultingas jautienos vyniotinis su sūriu

Kepkite jautienos apkepą su įvairiais jums patinkančiais prieskoniais. Kepkite mėsą orkaitėje sandariai uždengę folija, kad roletas būtų sultingesnis ir išlaikytų visus skonius. Kepant vyniotinį pomidorų sultyse su vynu, jis bus sultingas ir šiek tiek rūgštokas. Šis mėsos užkandis puikiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir šeimos vakarienei - ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip pjūvis. Šį subtilų užkandį įvertins ir vaikai.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
150 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (35 bal.)

Žingsnis 1

Sultingas jautienos vyniotinis su sūriu Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kad sūris nesuliptų, prieš tai kelioms minutėms įdėkite jį į šaldytuvą arba šaldiklį, tada jis bus lengvai tarkuojamas. Perkelkite sūrį į tinkamą indą ir suberkite džiūvėsėlius.

Žingsnis 2

Sultingas jautienos vyniotinis su sūriu Žingsnis 2
Česnaką nulupkite, išspauskite ir sudėkite į sūrį. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Sultingas jautienos vyniotinis su sūriu Žingsnis 3
Jautieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad susigertų drėgmės perteklius. Mėsą supjaustykite, uždenkite maistine plėvele ir suplakite virtuviniu plaktuvu. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Sultingas jautienos vyniotinis su sūriu Žingsnis 4
Ant mėsos krašto sudėkite visą sūrio įdarą. Tada jautieną susukite į ritinėlį ir tvirtai suriškite virvele.

Žingsnis 5

Sultingas jautienos vyniotinis su sūriu Žingsnis 5
Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Kepimo indą patepkite aliejumi ir ant dugno išdėliokite svogūnus. Ant viršaus uždėkite jautienos gabalėlį. Mėsą užpilkite pomidorų sultimis ir vynu. Riekelė turi būti visiškai padengta padažu.

Žingsnis 6

Sultingas jautienos vyniotinis su sūriu Žingsnis 6
Uždenkite kepimo indą folija. Kepkite kepinį įkaitintoje orkaitėje dvi valandas. Periodiškai tikrinkite, ar kepinys iškepęs. Praėjus šiam laikui, nuimkite foliją ir dar kurį laiką kepkite neuždengtą kepinį, kol iškeps. Kai kepinys bus auksinės spalvos, išimkite jį iš orkaitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, mėsos kepiniai, Naujųjų metų išvakarių šventė, namų receptai, receptų knyga

Kategorijos