Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingas jautienos vyniotinis su sūriu
Kepkite jautienos apkepą su įvairiais jums patinkančiais prieskoniais. Kepkite mėsą orkaitėje sandariai uždengę folija, kad roletas būtų sultingesnis ir išlaikytų visus skonius. Kepant vyniotinį pomidorų sultyse su vynu, jis bus sultingas ir šiek tiek rūgštokas. Šis mėsos užkandis puikiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir šeimos vakarienei - ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip pjūvis. Šį subtilų užkandį įvertins ir vaikai.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kad sūris nesuliptų, prieš tai kelioms minutėms įdėkite jį į šaldytuvą arba šaldiklį, tada jis bus lengvai tarkuojamas. Perkelkite sūrį į tinkamą indą ir suberkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 2
Česnaką nulupkite, išspauskite ir sudėkite į sūrį. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Jautieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad susigertų drėgmės perteklius. Mėsą supjaustykite, uždenkite maistine plėvele ir suplakite virtuviniu plaktuvu. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Ant mėsos krašto sudėkite visą sūrio įdarą. Tada jautieną susukite į ritinėlį ir tvirtai suriškite virvele.
Žingsnis 5
Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Kepimo indą patepkite aliejumi ir ant dugno išdėliokite svogūnus. Ant viršaus uždėkite jautienos gabalėlį. Mėsą užpilkite pomidorų sultimis ir vynu. Riekelė turi būti visiškai padengta padažu.
Žingsnis 6
Uždenkite kepimo indą folija. Kepkite kepinį įkaitintoje orkaitėje dvi valandas. Periodiškai tikrinkite, ar kepinys iškepęs. Praėjus šiam laikui, nuimkite foliją ir dar kurį laiką kepkite neuždengtą kepinį, kol iškeps. Kai kepinys bus auksinės spalvos, išimkite jį iš orkaitės.
Kategorijos