Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingos kalakutienos dešrelės su sūriu "Mazuriki"
Šie švelnūs ir skanūs dešrelių paplotėliai juokingu pavadinimu yra šiuolaikinės ukrainiečių virtuvės patiekalas. Į kalakutienos faršą pridėjus sviesto ir tarkuoto sūrio, jie būna labai sultingi, o džiūvėsėlių kepinys būna maloniai traškus ir papildomai išsaugo patiekalo sultingumą. Gaminti mazurikus nėra sunkiau nei įprastus kotletus, jei laikomasi visų taisyklių, patiekalas tikrai bus skanus ir gardus. Tokios dešrelės tinka ne tik šeimos pietums ar vakarienei, bet ir gali papuošti šventinį stalą. Jūsų svečiai ir giminaičiai mielai susirinks prie šventinių pietų ir jiems tikrai patiks šis skanus, sotus patiekalas.
Žingsnis 1
Kalakutienos filė du kartus pertrinkite per mėsmalę. Sudėkite lydytą sviestą, pieną, tarkuotą sūrį, kiaušinius, druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite maltinukus ir lengvai suplakite.
Žingsnis 2
Ant plokščios didelės lėkštės supilkite džiūvėsėlius, paimkite maždaug mažo vištos kiaušinio dydžio maltos mėsos gabalėlį ir suspauskite jį rankoje taip, kad susidarytų pailga forma. Įdėkite jį į džiūvėsėlius ir suformuokite ilgas dešreles, apvoliodami maltą mėsą džiūvėsėliuose. Dėkite jas į šaldytuvą 30 minučių, kad sukietėtų.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų, sudėkite sutrintas česnako skilteles ir čiobrelius. Kaitinkite apie 1 minutę, išimkite česnakus ir čiobrelius ir apkepkite mazurikus iš visų pusių. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos