Publikavimo data: 2025-08-17
Piene virta dešra
Iš kiaulienos ir jautienos gaminama daugybė patiekalų. Pasigaminsime naminės virtos dešros. Tai labai paprastas receptas, kaip pasigaminti dešrą namuose. Dešra gaunasi skani, sultinga ir minkšta, visai panaši į parduotuvinę dešrą, tačiau be kenksmingų cheminių ingredientų.
Žingsnis 1
Jautieną ir kiaulieną atskirai pertrinkite per smulkų mėsmalės tinklelį. Į kiekvieną mėsą atskirai įberkite nitritinės druskos pagal receptą. Gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 6-10 valandų.
Žingsnis 2
Jautieną sudėkite į maišytuvo dubenį. Išplakite ją iki norimos konsistencijos, lėtai supilkite pieno miltelius, FS Nr. 2 ir užšaldytą pieną.
Žingsnis 3
Sumaišykite su malta kiauliena ir toliau plakite mikseriu, įmaišydami likusius ingredientus. Gerai išmaišykite. Maltos mėsos temperatūra neturi viršyti 12 ºC (tai svarbu, jei ji įkaista, įdėkite ją į šaldytuvą, tada tęskite).
Žingsnis 4
Paruoštą faršą įdarykite į maistinę plėvelę arba specialius ritinėlius. Jei yra oro, pradurkite adata. Dėkite į šaldytuvą, kad kurį laiką atvėstų. Belieka tik termiškai apdoroti ir galima patiekti. Terminis apdorojimas: džiovinimas ir kepimas Dešrelės dedamos ant vielinio stovo. Įjunkite orkaitę į mažiausią kaitrą, atidarykite orkaitės dureles. Po 15-20 minučių į orkaitę įdėkite dubenį su karštu vandeniu (taip padidinsite drėgmę). Visą orkaitę įkaitinkite iki 80-90 ºC temperatūros (maždaug kiaurasamčio skersmuo padaugintas iš 1,5), kol kepinio temperatūra bus 40-50 ºC. Kepimas: sukurkite 70 ºC garų temperatūrą garintuve. Kepkite, kol kepinio viduje bus 70-72 ºC temperatūra. Atvėsinkite po šaltu dušu, kol kepinio viduje bus 20-25 ºC temperatūra. Kelias valandas padėkite į šaldytuvą. Paruoštos dešros išeiga iš nesūdytų žaliavų svorio - 110 %.
Kategorijos