Sūrio sraigės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Sūrio sraigės

Varškė yra vienas naudingiausių fermentuotų pieno produktų. Šiame produkte yra daug kalcio, folio rūgšties, vitaminų ir mikroelementų. Šį produktą galima vartoti ne tik gryną arba kartu su uogiene, bet ir iš jo paruošti neįprastą skanėstą - varškės sraiges. Šis patiekalas išsaugo naudingąsias varškės savybes ir kartu yra skanus ir aromatingas desertas. Jei norite, į patiekalą galite įdėti sultenių arba cinamono.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūrio sraigės Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite 150 g varškės, trynius ir miltus, įberkite druskos ir sodos. Varškės sraigėms skirta tešla turi gautis šiek tiek lipni.

Žingsnis 2

Sūrio sraigės Žingsnis 2
Padėkite tešlą į šaldytuvą vienai valandai.

Žingsnis 3

Sūrio sraigės Žingsnis 3
Varškės įdarui sumaišykite likusią varškę ir cukrų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.

Žingsnis 4

Sūrio sraigės Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite, ant šono sudėkite varškės ir cukraus įdarą.

Žingsnis 5

Sūrio sraigės Žingsnis 5
Įdarą uždenkite kita tešlos puse. Suvyniokite ir supjaustykite vienodais 1,5-2 cm storio griežinėliais.

Žingsnis 6

Sūrio sraigės Žingsnis 6
Sudėkite sraiges į formą arba kepimo skardą.

Žingsnis 7

Sūrio sraigės Žingsnis 7
Kepkite sraiges 20-25 minutes įkaitintoje orkaitėje. Patiekalas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos