Publikavimo data: 2024-06-11
Sūrio sraigės
Varškė yra vienas naudingiausių fermentuotų pieno produktų. Šiame produkte yra daug kalcio, folio rūgšties, vitaminų ir mikroelementų. Šį produktą galima vartoti ne tik gryną arba kartu su uogiene, bet ir iš jo paruošti neįprastą skanėstą - varškės sraiges. Šis patiekalas išsaugo naudingąsias varškės savybes ir kartu yra skanus ir aromatingas desertas. Jei norite, į patiekalą galite įdėti sultenių arba cinamono.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite 150 g varškės, trynius ir miltus, įberkite druskos ir sodos. Varškės sraigėms skirta tešla turi gautis šiek tiek lipni.
Žingsnis 2
Padėkite tešlą į šaldytuvą vienai valandai.
Žingsnis 3
Varškės įdarui sumaišykite likusią varškę ir cukrų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite, ant šono sudėkite varškės ir cukraus įdarą.
Žingsnis 5
Įdarą uždenkite kita tešlos puse. Suvyniokite ir supjaustykite vienodais 1,5-2 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 6
Sudėkite sraiges į formą arba kepimo skardą.
Žingsnis 7
Kepkite sraiges 20-25 minutes įkaitintoje orkaitėje. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos