svarainiai ir apelsinai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Svarainiai ir apelsinai

Prinokę, saldžiarūgščiai svarainiai puikiai tinka desertams ir ypač uogienėms gaminti, kuriose puikiai dera su kitais vaisiais. Pavyzdžiui, apelsinas svarainių uogienei suteiks sultingumo, malonaus rūgštumo ir citrusinių vaisių skonio. Įdomu tai, kad gamtoje prinokusio apelsino žievelės spalva yra žalia, o apelsino žievelė tampa oranžinė, kai vaisius nuimamas nuo šakos ir apdorojamas sandėliavimui bei transportavimui.
Gaminimo laikas
840 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
112 kcal.
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

svarainiai ir apelsinai Žingsnis 1
Paruoškite uogienei skirtus ingredientus. Supjaustytus vaisius ir apelsino žievelę sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 3 val.

Žingsnis 2

svarainiai ir apelsinai Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos nemaišydami.

Žingsnis 3

svarainiai ir apelsinai Žingsnis 3
Suvyniokite uogienę. Karštą uogienę sudėkite į stiklainį, uždenkite dangteliu. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, suvyniokite į šiltą antklodę ir palikite atvėsti maždaug 6-8 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos