Publikavimo data: 2024-06-15
Svarainiai ir apelsinai
Prinokę, saldžiarūgščiai svarainiai puikiai tinka desertams ir ypač uogienėms gaminti, kuriose puikiai dera su kitais vaisiais. Pavyzdžiui, apelsinas svarainių uogienei suteiks sultingumo, malonaus rūgštumo ir citrusinių vaisių skonio. Įdomu tai, kad gamtoje prinokusio apelsino žievelės spalva yra žalia, o apelsino žievelė tampa oranžinė, kai vaisius nuimamas nuo šakos ir apdorojamas sandėliavimui bei transportavimui.
Žingsnis 1
Paruoškite uogienei skirtus ingredientus. Supjaustytus vaisius ir apelsino žievelę sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 3 val.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos nemaišydami.
Žingsnis 3
Suvyniokite uogienę. Karštą uogienę sudėkite į stiklainį, uždenkite dangteliu. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, suvyniokite į šiltą antklodę ir palikite atvėsti maždaug 6-8 valandoms.
Kategorijos