Publikavimo data: 2024-06-15
Svarainiai su plakta grietinėle
Putinai su plakta grietinėle - gardus turkų virtuvės desertas, kuris negali nepatikti saldumynų mėgėjams. Geriau rinktis grietinėlę, kurios riebumas yra nuo 30 %, nes tokia grietinėlė gerai plaka. Pirkdami svarainius pirmenybę teikite geltonos spalvos, vidutinio kietumo ir malonaus kvapo vaisiams. Įdomu tai, kad nuodingos svarainių sėklos, kurių negalima valgyti žalių, išvirus tampa saugios.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Sudėkite svarainių žievelę ir sėklas į didelę keptuvę. Išimkite svarainius iš vandens ir sudėkite juos ant žievelės taip, kad šerdis būtų viršuje. Į kiekvieną puselę įberkite po 0,5 puodelio cukraus ir 0,5 šaukštelio cinamono. Ant viršaus sudėkite gvazdikėlius. Išvirkite svarainius sirupe. Į puodą supilkite likusį vandenį ir uždenkite dangčiu. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių. Tada nuimkite dangtį, apverskite svarainius ir palikite virti dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Surinkite desertą. Sudėkite svarainius į lėkštę. Grietinėlę plakite mikseriu 5 minutes. Sirupą nuo žievelių ir sėklų perkoškite ir supilkite ant svarainių. Ant viršaus užberkite plaktos grietinėlės.
Kategorijos