svarainiai su plakta grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Svarainiai su plakta grietinėle

Putinai su plakta grietinėle - gardus turkų virtuvės desertas, kuris negali nepatikti saldumynų mėgėjams. Geriau rinktis grietinėlę, kurios riebumas yra nuo 30 %, nes tokia grietinėlė gerai plaka. Pirkdami svarainius pirmenybę teikite geltonos spalvos, vidutinio kietumo ir malonaus kvapo vaisiams. Įdomu tai, kad nuodingos svarainių sėklos, kurių negalima valgyti žalių, išvirus tampa saugios.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
232 kcal.
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
52 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

svarainiai su plakta grietinėle Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Sudėkite svarainių žievelę ir sėklas į didelę keptuvę. Išimkite svarainius iš vandens ir sudėkite juos ant žievelės taip, kad šerdis būtų viršuje. Į kiekvieną puselę įberkite po 0,5 puodelio cukraus ir 0,5 šaukštelio cinamono. Ant viršaus sudėkite gvazdikėlius. Išvirkite svarainius sirupe. Į puodą supilkite likusį vandenį ir uždenkite dangčiu. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių. Tada nuimkite dangtį, apverskite svarainius ir palikite virti dar 10 minučių.

Žingsnis 2

svarainiai su plakta grietinėle Žingsnis 2
Surinkite desertą. Sudėkite svarainius į lėkštę. Grietinėlę plakite mikseriu 5 minutes. Sirupą nuo žievelių ir sėklų perkoškite ir supilkite ant svarainių. Ant viršaus užberkite plaktos grietinėlės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos