Publikavimo data: 2024-06-22
Svarainių ir ananasų likeris
Dėl sambucos ir ananasų derinio, be kita ko, svarainių likeris pasižymi gana neįprastu skoniu. Šis gėrimas ruošiamas spalio-lapkričio mėnesiais, svarainių nokimo sezono metu. Tačiau paragauti jo galėsite tik prasidėjus žiemai, nes likerio gaminimo procesas trunka nuo 4 iki 7 savaičių. Per šį laiką likeris yra infuzuojamas, t. y. vyksta maceracija (mirkymas). Visą gaminimo laikotarpį likeris turi būti laikomas sandariame inde.
Žingsnis 1
Paruoškite likerio pagrindą. Sudėkite svarainius ir ananasus į litrinį stiklainį. Užpilkite cukrumi ir uždenkite dangteliu. Tada pastatykite stiklainį į vėsią, tamsią vietą 1-2 dienoms, kol iš svarainių ir ananasų išsiskirs maždaug trečdalis stiklainio sulčių. Jei stiklainio kraštuose matosi cukraus, vaisius pakratykite.
Žingsnis 2
Paruoškite likerį. Į vieną stiklinę supilkite degtinę, į kitą - sambuką. Supilkite juos ant svarainių ir ananasų. Sandariai uždarykite stiklainį dangteliu ir pastatykite 1,5 mėnesio brinkti vėsioje tamsioje vietoje. Tada perkoškite, supilkite likerį į butelius ir laikykite.
Kategorijos