svarainių ir ananasų likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Svarainių ir ananasų likeris

Dėl sambucos ir ananasų derinio, be kita ko, svarainių likeris pasižymi gana neįprastu skoniu. Šis gėrimas ruošiamas spalio-lapkričio mėnesiais, svarainių nokimo sezono metu. Tačiau paragauti jo galėsite tik prasidėjus žiemai, nes likerio gaminimo procesas trunka nuo 4 iki 7 savaičių. Per šį laiką likeris yra infuzuojamas, t. y. vyksta maceracija (mirkymas). Visą gaminimo laikotarpį likeris turi būti laikomas sandariame inde.
Gaminimo laikas
64830 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
107 kcal.
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

svarainių ir ananasų likeris Žingsnis 1
Paruoškite likerio pagrindą. Sudėkite svarainius ir ananasus į litrinį stiklainį. Užpilkite cukrumi ir uždenkite dangteliu. Tada pastatykite stiklainį į vėsią, tamsią vietą 1-2 dienoms, kol iš svarainių ir ananasų išsiskirs maždaug trečdalis stiklainio sulčių. Jei stiklainio kraštuose matosi cukraus, vaisius pakratykite.

Žingsnis 2

svarainių ir ananasų likeris Žingsnis 2
Paruoškite likerį. Į vieną stiklinę supilkite degtinę, į kitą - sambuką. Supilkite juos ant svarainių ir ananasų. Sandariai uždarykite stiklainį dangteliu ir pastatykite 1,5 mėnesio brinkti vėsioje tamsioje vietoje. Tada perkoškite, supilkite likerį į butelius ir laikykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos