Publikavimo data: 2024-06-15
Svarainių ir mielinės tešlos sluoksniai
Plikytus pyragaičius galima gaminti su įvairiais įdarais, tiek saldžiais, tiek pikantiškais. Skaniausi yra obuolių ir svarainių pyragaičiai. Be to, jei norima, į įdarą galima įdėti varškės arba džiovintų vaisių. Švieži svarainiai yra gana kieti, šiek tiek rūgštoko skonio ir rūgštūs, tačiau iškepti svarainiai įgauna rausvą atspalvį ir minkštą konsistenciją. Prieš iškočiodami sluoksniuotą tešlą, ties paruoštu lakštu nupjaukite kraštus, visus išdžiūvusius ir susiraukšlėjusius kraštus. Jei to nepadarysite, tešla gali nepakilti.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite sausą keptuvę ant stiprios ugnies, tada sumažinkite kaitrą ir supilkite į keptuvę griežinėliais supjaustytus svarainius. Suberkite cukrų ir kaitinkite retkarčiais pamaišydami. Sudėkite obuolius ir išmaišykite. Dar kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Suformuokite sluoksniuotą tešlą. Sluoksniuotą tešlą padėkite ant stalviršio ir pabarstykite miltais. Apkirpkite išdžiūvusius kraštus ir iškočiokite kočėlu viena kryptimi. Tada supjaustykite ją kvadratėliais. Į kiekvieną jų dėkite po 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro ir suvyniokite tešlą į voką.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragėlius. Kepimo skardos dugną išklokite kepimo pergamentu. Šiek tiek pabarstykite jį miltais ir tada sudėkite paplotėlius ant kepimo skardos. Pašaukite pyragėlius į orkaitę 15-18 minučių. Kepkite 200 °C temperatūroje.
Kategorijos