Publikavimo data: 2025-08-17
Sveiki kepti vaisiai su spanguolėmis ir ledais
Desertui dažniausiai patiekiami vaisiai, ypač jei maistas buvo gausus ir sotus. Jie gerina virškinimą ir normalizuoja medžiagų apykaitą, todėl organizmas išlieka sveikas, atsparus ir žvalus. Ypač naudingi vaisiai, turintys mažai fruktozės - jie nesukelia staigių cukraus kiekio svyravimų kraujyje. Tokie vaisiai yra obuoliai, kriaušės, slyvos, kiviai, ananasai, greipfrutai. Vietoj įprastos žalių vaisių porcijos desertui pabandykite orkaitėje iškepti žalių vaisių su spanguolėmis ir riešutais - tai ne tik padidins tokio deserto naudingumą, bet ir nustebins jūsų artimuosius jo skoniu ir gražia išvaizda.
Žingsnis 1
Spanguoles sudėkite į kepimo formą, pabarstykite puse cukraus ir gabalėliais paskirstykite sviestą.
Žingsnis 2
Nulupkite obuolį, kriaušę ir kivį, iš slyvų išimkite sėklas ir kauliuką. Visus vaisius supjaustykite kubeliais ir sudėkite į formą ant spanguolių. Pabarstykite smulkintais riešutais, cinamonu ir likusiu cukrumi.
Žingsnis 3
Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Kad riešutai nesudegtų, formą geriau pastatyti ant apatinės orkaitės lentynos. Po 15 minučių išjunkite orkaitę ir leiskite desertui pastovėti dar 5 minutes. Patiekite karštą.
Kategorijos