Publikavimo data: 2025-08-18
Švelni brindzė
Brynza yra tas pats sūris, kuris priklauso minkštųjų rūšių sūriams. Jis gaminamas daugiausia iš karvės arba ožkos pieno. Pienas yra labai naudingas. Produktai iš pieno yra ne tik naudingi, bet ir skanūs. Sūris gaunamas švelnus, šiek tiek sūroko skonio. Brynza idealiai tinka salotoms, kepiniams ir kaip savarankiškas užkandis. Norint paruošti bryndzą namuose daug laiko nereikia, neskaitant sūdymo. Ji būna minkšta ir sultinga.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į didelį puodą ir kaitinkite, kol užvirs. Atskirame dubenyje suplakite žalius kiaušinius. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Išplakite kiaušinius su druska, grietine ir kefyru ir palaipsniui supilkite į verdantį pieną, nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Virkite 5 minutes ant silpnos ugnies, kol krešės ir atsiskirs išrūgos. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 4
Po to košę perkoškite per sūrmaišį. Pakabinkite brindzą 3-4 valandoms, kad nutekėtų visa perteklinė drėgmė. Tada padėkite po presu iki ryto. Paruoštą bryndzą supjaustykite griežinėliais ir mėgaukitės subtiliu skoniu.
Kategorijos