Publikavimo data: 2024-06-08
Švelnus gervuogių suflė
Daugiau nei prieš šimtmetį suflė paplito europiečių mityboje ir jau seniai nebėra prancūziškas desertas, nors atsirado ir šioje šalyje. Saldumynų mėgėjai be jo nebeįsivaizduoja šventinio ar šeimyninio arbatos vakarėlio. Suflė naudojami ir kaip savarankiškas desertas, ir kaip konditerijos pusgaminis. Kad suflė būtų išties gardūs, naudokite tik ryškaus skonio ir aromato, prinokusius ir mėsingus vaisius.
Žingsnis 1
Sutrinkite sausainius į smulkius trupinius blenderiu, tada ištirpinkite sviestą. Supilkite jį į sutrintus sausainius, gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad sviestas įsigertų. Tuo tarpu paruoškite deserto formą, ištepkite ją sviestu. Į formą 2 cm sluoksniu sudėkite su sviestu sumaišytus sausainius ir sutankinkite, kad susidarytų deserto pagrindas. Įdėkite formą į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoštas gervuoges sudėkite į blenderio dubenį, pabarstykite cukraus pudra ir susmulkinkite. Į šį mišinį supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Perkoškite mišinį per smulkų sietelį, kad gervuogėse neliktų kauliukų. Tada gautą mišinį šiek tiek pašildykite, suberkite agarą, išmaišykite ir palikite, kol agaras visiškai ištirps.
Žingsnis 3
Grietinėlę plakite mikseriu, kol sutirštės, tada nedidelėmis porcijomis sudėkite gervuogių mišinį ir atsargiai maišykite iki vientisos masės. Gautą masę perkelkite į formą ant iš anksto paruošto sviestiniais sausainiais ištepto pagrindo ir grąžinkite į šaldytuvą. Sutvirtėjus masei, suflė papuoškite.
Kategorijos