Publikavimo data: 2024-06-08
Švelnūs mėsos kepsneliai
Tai puikus patiekalas šventiniam stalui, kaip karštas užkandis. Mėsos suktinukai būna minkšti ir skanūs. Jie tinka ir kaip savarankiškas patiekalas, ir kaip antrasis patiekalas. Gaminami greitai ir lengvai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį įpilkite stiklinę vandens (arba pieno) ir įmuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite ir įberkite druskos. Palikite pastovėti, kad druska ištirptų, ir vėl palaipsniui berdami miltus užminkykite tešlą (kaip koldūnams). Tešla turi būti stora ir nelipti prie rankų. Sudėkite ją į maišelį ir palikite pailsėti, tada dar kartą išminkykite ir padalykite į aštuonias lygias dalis.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite kopūstus, svogūnus ir bulves. Viską sumaišykite su malta mėsa, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Galite įmušti vieną kiaušinį kaip rišamąją medžiagą.
Žingsnis 3
Padalytą tešlą iškočiokite iki blynų storio. Ant viršaus plonu sluoksniu tolygiai paskleiskite maltą mėsą.
Žingsnis 4
Suvyniokite ritinius ir sudėkite ant mantovatoriaus lentynų. Dėkite į garus. Po 50-60 minučių patiekalas bus paruoštas.
Kategorijos