Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnus nama šokoladas pagal japonišką receptą
Pagal šį receptą ruošiamas subtilus desertas, į kurio sudėtį, be šokolado, įeina ir maitinamasis kremas. Paruošti saldumynai tiesiog tirpsta burnoje, o dėl apetitą žadinančio kakavos miltelių pabarstymo jie tampa dar sodresni ir įdomesni. Šio deserto receptas pasirodė visai neseniai ir iš karto paplito visame pasaulyje. Šiandien yra daugybė japoniškojo nama šokolado variacijų, ir kiekviena iš jų ypač populiari daugelyje šalių.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Supilkite grietinėlę į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kai tik pasirodys burbuliukai, nukelkite puodą nuo viryklės, suberkite smulkintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Po to įpilkite šiek tiek likerio ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite desertą. Kepimo formą išklokite pergamento lakštu. Tada supilkite šokolado ir grietinėlės pagrindą. Mentele išlyginkite deserto paviršių ir įdėkite jį į šaldytuvą 4-5 valandoms.
Kategorijos