Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnus naminis jogurtas su grietinėle multicooker keptuvėje
Jogurto istorija siekia 10 000 metų, o jo pavadinimas kilęs iš turkų kalbos ir reiškia "šaldytas, tirštas". Jogurtas gaminamas rauginant pieną su pieno rūgšties bakterijomis, iš kurių pagrindinė yra bulgariškos bacilos. Jogurtas turi daug vitaminų ir yra labai sveikas. Jis tapo toks populiarus, kad šiandien gaminamas fantastiškais kiekiais. Ir vis dėlto naminis jogurtas visada yra geresnis, jo sudėtyje yra tik pienas ir užkandis, jokių maisto priedų. Jei turite daugkartinę viryklę, tokį produktą labai lengva paruošti.
Žingsnis 1
Į šiltą virintą pieną (40 laipsnių Celsijaus) suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Palaukite, kol jis ištirps. Tada supilkite raugą ir grietinėlę. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite pieno mišinį su raugu į stiklainius 1-1,5 cm nuo kaklelio. Įdėkite juos į daugiafunkcinį indą ir uždenkite dangteliais, kad nesusidarytų kondensatas. Pripilkite indą šilto vandens iki jogurto lygio ir nustatykite režimą "Jogurtas". Jei tokio režimo nėra, įjunkite kaitinimo režimą, bet periodiškai jį išjunkite, kad nežūtų bakterijos. Po 8-9 valandų išimkite jogurtą, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą. Galiojimo laikas - 5 dienos.
Kategorijos