Publikavimo data: 2025-08-20
Šviesi obuolių sambuca
Sambuca - tai lengvas, purus, purus desertas iš vaisių tyrės, plaktų baltymų ir želatinos. Jį pagaminti gali net pradedantysis kulinaras. Obuolių sambukas - puiki proga pradžiuginti artimuosius originaliu subtiliu desertu. Iš vaisių tyrės ir baltymų gautą purią masę reikia sudėti į grietinėlę, o prieš patiekiant įpilti plaktos grietinėlės. Sambucą kaip desertą galima vartoti net laikantis dietos, jei į receptą neįtrauksite cukraus. Tačiau tada desertui paruošti teks naudoti saldesnius obuolius.
Žingsnis 1
Į kepimo skardą sudėkite obuolių skilteles. Uždenkite folija. Dėkite skardą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite obuolius 30-35 minutes, kol jie suminkštės. Tada atvėsinkite ir susmulkinkite iki tyrės (naudodami blenderį arba pertrinkite per sietelį).
Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus plakite, kol taps tiršti ir standūs. Į obuolių padažą suberkite cukrų ir 3 minutes plakite mikseriu, kad cukrus ištirptų. Sudėkite kiaušinių baltymus ir plakite 7-10 minučių, kol mišinio tūris padidės 2-3 kartus.
Žingsnis 3
Toliau plakite mikseriu ir plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Dar kurį laiką plakite mikseriu, kol masė šiek tiek sutirštės ir padidės perpus.
Žingsnis 4
Į dalį mišinio galite įmaišyti uogų, nesupjaustytų arba suplakti jas mikseriu. Supilkite mišinį į kremą ir 4-5 val. padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos