Šviesi obuolių sambuca pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Šviesi obuolių sambuca

Sambuca - tai lengvas, purus, purus desertas iš vaisių tyrės, plaktų baltymų ir želatinos. Jį pagaminti gali net pradedantysis kulinaras. Obuolių sambukas - puiki proga pradžiuginti artimuosius originaliu subtiliu desertu. Iš vaisių tyrės ir baltymų gautą purią masę reikia sudėti į grietinėlę, o prieš patiekiant įpilti plaktos grietinėlės. Sambucą kaip desertą galima vartoti net laikantis dietos, jei į receptą neįtrauksite cukraus. Tačiau tada desertui paruošti teks naudoti saldesnius obuolius.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
80 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Šviesi obuolių sambuca Žingsnis 1
Į kepimo skardą sudėkite obuolių skilteles. Uždenkite folija. Dėkite skardą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite obuolius 30-35 minutes, kol jie suminkštės. Tada atvėsinkite ir susmulkinkite iki tyrės (naudodami blenderį arba pertrinkite per sietelį).

Žingsnis 2

Šviesi obuolių sambuca Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus plakite, kol taps tiršti ir standūs. Į obuolių padažą suberkite cukrų ir 3 minutes plakite mikseriu, kad cukrus ištirptų. Sudėkite kiaušinių baltymus ir plakite 7-10 minučių, kol mišinio tūris padidės 2-3 kartus.

Žingsnis 3

Šviesi obuolių sambuca Žingsnis 3
Toliau plakite mikseriu ir plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Dar kurį laiką plakite mikseriu, kol masė šiek tiek sutirštės ir padidės perpus.

Žingsnis 4

Šviesi obuolių sambuca Žingsnis 4
Į dalį mišinio galite įmaišyti uogų, nesupjaustytų arba suplakti jas mikseriu. Supilkite mišinį į kremą ir 4-5 val. padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos