Publikavimo data: 2024-03-27
Tešla ant majonezo
Lengvas tešlos receptas su minimaliu ingredientų kiekiu, jis tikrai tiks, jei nesate parduotuvėje pirktos tešlos gerbėjas. Lengva ir oro, ji puikiai tinka picoms, pyragams ir bandelėms kepti. Visi iš tokios tešlos pagaminti gaminiai gaunasi sodrūs ir ilgai nesugenda.
Žingsnis 1
Jei tešlą ruošite su sausomis arba presuotomis mielėmis, prieš tai jas 10-15 minučių pakaitinkite šiltame vandenyje arba piene su cukrumi.
Žingsnis 2
Kvietinius miltus persijokite į dubenį, suberkite greitai veikiančias mieles ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Miltuose padarykite duobutę ir supilkite pieną, vandenį, majonezą, cukrų ir druską. Pradėkite švelniai minkyti, minkykite bent 15 minučių.
Žingsnis 4
Palikite tešlą šiltoje vietoje 90 minučių. Uždenkite ją rankšluosčiu arba uždenkite maistine plėvele, kad nesusidarytų pluta. Per šį laiką pamatysite, kad tešla padvigubėjo - tai reiškia, kad tešla paruošta. Galite pradėti kepti lengviausius ir subtiliausius pyragus ir bandeles. Gero apetito!
Kategorijos