Tešla bandelėms ir kt. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Tešla bandelėms ir kt.

Šis receptas - tai bandymų ir klaidų "frankenšteinas", sukurtas ieškant universalios tešlos. Ją galima naudoti bandelėms, pyragams, pyragaičiams ir kitiems pikantiškiems kepiniams kepti. Pagal šį receptą gaminsime mėsainių bandeles.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.31/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mieles sutrupinkite į dubenį, suberkite 3 valgomuosius šaukštus miltų, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir užpilkite 250 ml vandens (šilto, bet ne karšto). Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti apie 20-30 minučių.

Žingsnis 2

Tešla bandelėms ir kt. Žingsnis 2
Į oparą įmuškite kiaušinį (kambario temperatūros), įberkite šaukštą druskos, likusį cukrų ir sviestą (taip pat šiltą). Išmaišykite ir pradėkite pilti miltus. Užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite dar 50-70 minučių pastovėti.

Žingsnis 3

Ant stalo įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite tešlą ir ją išminkykite. Padalykite į reikiamą kiekį ir suformuokite norimo skersmens tešlą (atkreipkite dėmesį, kad vėliau jos dydis padidės 2 kartus). Palikite pailsėti dar 20-30 minučių.

Žingsnis 4

Tešla bandelėms ir kt. Žingsnis 4
Aptepkite bandeles kiaušiniu ir pienu, pabarstykite sezamo sėklomis (jei reikia). Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20-30 minučių.

Žingsnis 5

Tešla bandelėms ir kt. Žingsnis 5
Išimkite bandeles ir uždengę rankšluosčiu palaikykite apie 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos