Publikavimo data: 2024-09-17
Tešla bandelėms ir kt.
Šis receptas - tai bandymų ir klaidų "frankenšteinas", sukurtas ieškant universalios tešlos. Ją galima naudoti bandelėms, pyragams, pyragaičiams ir kitiems pikantiškiems kepiniams kepti. Pagal šį receptą gaminsime mėsainių bandeles.
Žingsnis 1
Mieles sutrupinkite į dubenį, suberkite 3 valgomuosius šaukštus miltų, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir užpilkite 250 ml vandens (šilto, bet ne karšto). Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti apie 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Į oparą įmuškite kiaušinį (kambario temperatūros), įberkite šaukštą druskos, likusį cukrų ir sviestą (taip pat šiltą). Išmaišykite ir pradėkite pilti miltus. Užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite dar 50-70 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Ant stalo įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite tešlą ir ją išminkykite. Padalykite į reikiamą kiekį ir suformuokite norimo skersmens tešlą (atkreipkite dėmesį, kad vėliau jos dydis padidės 2 kartus). Palikite pailsėti dar 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Aptepkite bandeles kiaušiniu ir pienu, pabarstykite sezamo sėklomis (jei reikia). Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite bandeles ir uždengę rankšluosčiu palaikykite apie 20 minučių.
Kategorijos