Publikavimo data: 2024-04-28
Tešla kuličui orkaitėje
Tešla kulichui orkaitėje ruošiama įvairiais būdais, tačiau taip norisi rasti savo receptą, kuris bus skanus ir patikrintas. Velykų švenčių išvakarėse daugelis šeimininkių kelia sau klausimą, kaip paruošti gardžių kepinių. Tie, kurie metai iš metų ruošia kepinius, atmintinai žino tešlos kuličui orkaitėje receptą. Svarbiausia kuliče yra pagrindas, t. y. tešla. Į ją pagal savo skonį galite dėti džiovintų vaisių, cukruotų vaisių ir šokolado, taip išrasdami dar vieną kulinarinį šedevrą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite 100 ml pieno, mieles ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti. Likusį pieną supilkite į didelį dubenį, suberkite 200 g miltų, sudėkite mielių mišinį, išmaišykite. Palikite pastovėti 40 minučių. Išplakite trynius su cukrumi mikseriu iki baltos spalvos. Supilkite mišinį į tešlą. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Į dubenį su tešla supilkite augalinį aliejų, sviestą, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir išmaišykite. Leiskite tešlai pastovėti 60 minučių, uždengtai rankšluosčiu. Šiek tiek išminkykite tešlą ir vėl palikite 60 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite kuličą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formas ištepkite augaliniu aliejumi. Užpildykite tešla iki 1/3 tūrio. Palikite pastovėti 15 minučių, kad tešla pakiltų. Kepkite 30-45 minutes. Išimkite pyragėlius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
Kategorijos