Tešlos receptas volovanams pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Tešlos receptas volovanams

Nesvarūs vol-au-vents gaminami iš sluoksniuotos tešlos. Žinoma, jos galima nusipirkti parduotuvėje, bet norint būti tikriems dėl kokybės, geriau tešlą pasigaminti patiems. Mielinės tešlos gamyba užtruks ilgiau nei neraugintos tešlos, tačiau neraugintoje tešloje yra daugiau sviesto, todėl ji yra kaloringesnė. Orkaitėje abi tešlos gražiai pakyla vos per 10 minučių ir iš jų iškepa rauginti puodelio formos krepšeliai.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
387 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.04/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tešlos receptas volovanams Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Vandenį sumaišykite su druska ir citrinos sultimis. Iš miltų suformuokite gumulą, jo centre padarykite nedidelį įdubimą, palaipsniui supilkite į jį vandenį ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Tešlos receptas volovanams Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Sutarkuokite vieną dalį šalto sviesto ir ištepkite juo tešlą. Tešlą perlenkite į keturias dalis ir vėl iškočiokite plonu sluoksniu. Kartokite šį veiksmą, kol baigsis sviestas. Dėkite tešlą į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 3

Tešlos receptas volovanams Žingsnis 3
Iškepkite vol-au-vents. Paruoštą sluoksniuotą tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, formele arba stikline išpjaukite apskritimus ir iš pusės jų išpjaukite centrą. Pagrindinius apskritimus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ant viršaus uždėkite apskritimus su skylutėmis ir kepkite vol-au-vents 20 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos