Publikavimo data: 2025-08-19
Tradicinė gruzinų bažnytėlė
Šis nacionalinis gruzinų skanėstas tradiciškai gaminamas iš riešutų, džiovintų vaisių, vynuogių arba granatų sulčių, sutirštintų miltais. Churchkhela yra labai kaloringas produktas, todėl tie, kurie saugo savo figūrą, neturėtų juo mėgautis. Tačiau ji nepaprastai naudinga, nes joje yra gliukozės, fruktozės, augalinių baltymų, riebalų ir vitaminų. Churchkhela puikiai patenkina alkio jausmą ir stimuliuoja daugelį procesų smegenyse bei organizme, taip pat neleidžia kraujyje susidaryti cholesteroliui. Puikiai tinka kaip skanus ir sveikas užkandis.
Žingsnis 1
Adata užveržkite veržles ant siūlo. Siūlo gale užriškite mazgą, kad veržlės laikytųsi ant siūlo. Kiekviena bažnytėlė turėtų būti maždaug 15-20 cm ilgio. Kitame gale padarykite kilpelę, kad vėliau būtų lengviau išdžiovinti skanėstus.
Žingsnis 2
Puode sumaišykite dalį sulčių ir miltus, kol miltai ištirps. Tada supilkite antrąją dalį sulčių. Pastatykite puodą ant ugnies ir nuolat maišydami virkite, kad sirupas užvirtų. Supilkite vandenį, suberkite cukrų ir ant silpnos ugnies virkite 7-10 min. Į karštą sirupą pamerkite churchelah.
Žingsnis 3
Pakabinkite, kad nuvarvėtų sirupas, ir išdžiovinkite. Džiovinkite 5 dienas. Churchkhela galima laikyti labai ilgai.
Kategorijos