Troškinta vištiena su datulėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Troškinta vištiena su datulėmis

Vištienos troškinys su datulėmis - puikus būdas paįvairinti meniu. Paimkite atšaldytą paukščio skerdieną - mėsos paviršius turi būti lygus ir sausas, spaudžiant neturi išsiskirti drėgmė ar likti pėdsakų. Nepirkite per didelio paukščio, toks viščiukas tikriausiai buvo šeriamas augimo hormonais. Džiovintos datulės suteiks paukščiui medaus skonį ir praturtins patiekalą mineralinėmis medžiagomis, pavyzdžiui, kalciu, magniu ir kaliu. Kokybiškos datulės turi būti vienodos tamsiai rudos spalvos, o jų paviršius matinis.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Troškinta vištiena su datulėmis Žingsnis 1
Pradėkite kepti vištieną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos gabalėlius, pabarstykite druska, šviežiai maltais pipirais ir miltais. Kepkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, kol paruduos, išimkite iš keptuvės.

Žingsnis 2

Troškinta vištiena su datulėmis Žingsnis 2
Pasirūpinkite svogūnais. Į tą pačią keptuvę suberkite svogūnus, degiklį įjunkite į vos žemesnę nei vidutinė temperatūrą ir kepkite daržoves 6 minutes, kol lengvai karamelizuosis. Įdėkite cinamono lazdelę, pagardinkite imbieru, zira, ciberžole, kajeno pipirais. Maišydami kepkite dar 1 minutę. Tada supilkite sultinį, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių, padidinkite ugnį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir 15 minučių virkite uždengę dangčiu.

Žingsnis 3

Troškinta vištiena su datulėmis Žingsnis 3
Svogūnus sumaišykite su vištiena. Sudėkite vištienos gabalėlius ant svogūnų, šiek tiek padidinkite ugnį ir palaukite, kol sultinys užvirs. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite 25 minutes. Tada perkelkite mėsą į gilų dubenį, uždenkite folija.

Žingsnis 4

Troškinta vištiena su datulėmis Žingsnis 4
Paruoškite datas. Keptuvėje virkite sultinį, kol šiek tiek sutirštės, tada sudėkite datules, supilkite likusias citrinos sultis ir 2-3 min. virkite ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos