Publikavimo data: 2024-06-22
Troškinta vištiena su datulėmis
Vištienos troškinys su datulėmis - puikus būdas paįvairinti meniu. Paimkite atšaldytą paukščio skerdieną - mėsos paviršius turi būti lygus ir sausas, spaudžiant neturi išsiskirti drėgmė ar likti pėdsakų. Nepirkite per didelio paukščio, toks viščiukas tikriausiai buvo šeriamas augimo hormonais. Džiovintos datulės suteiks paukščiui medaus skonį ir praturtins patiekalą mineralinėmis medžiagomis, pavyzdžiui, kalciu, magniu ir kaliu. Kokybiškos datulės turi būti vienodos tamsiai rudos spalvos, o jų paviršius matinis.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti vištieną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos gabalėlius, pabarstykite druska, šviežiai maltais pipirais ir miltais. Kepkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, kol paruduos, išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite svogūnais. Į tą pačią keptuvę suberkite svogūnus, degiklį įjunkite į vos žemesnę nei vidutinė temperatūrą ir kepkite daržoves 6 minutes, kol lengvai karamelizuosis. Įdėkite cinamono lazdelę, pagardinkite imbieru, zira, ciberžole, kajeno pipirais. Maišydami kepkite dar 1 minutę. Tada supilkite sultinį, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių, padidinkite ugnį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir 15 minučių virkite uždengę dangčiu.
Žingsnis 3
Svogūnus sumaišykite su vištiena. Sudėkite vištienos gabalėlius ant svogūnų, šiek tiek padidinkite ugnį ir palaukite, kol sultinys užvirs. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite 25 minutes. Tada perkelkite mėsą į gilų dubenį, uždenkite folija.
Žingsnis 4
Paruoškite datas. Keptuvėje virkite sultinį, kol šiek tiek sutirštės, tada sudėkite datules, supilkite likusias citrinos sultis ir 2-3 min. virkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos