Publikavimo data: 2024-01-04
Trupiniai su obuoliais ir braškėmis receptas
Crumble - angliškas desertas, kurį sudaro vaisių ir uogų įdaras po iškeptu traškiu trupiniu. Trupiniams gaminti galite naudoti bet kokius vaisius ir uogas. Traškūs trupiniai gaminami iš miltų, sviesto ir cukraus. Įdaras dedamas ant formos dugno, o ant viršaus pabarstoma trupinių, tada viskas kepama orkaitėje. Gaunamas labai skanus sultingas desertas su traškia plutele. Jį taip pat galima patiekti su ledais arba plakta grietinėle.
Žingsnis 1
Nuplaukite braškes ir obuolius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite obuolį nuo žievelės ir sėklų. Nupjaukite braškių viršų. Likus 30 minučių iki gaminimo išimkite sviestą iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Obuolius supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 3
Braškes taip pat supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 4
Nedideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir cukrų.
Žingsnis 5
Į sviestą ir cukrų suberkite miltus ir viską trinkite iki trupinių.
Žingsnis 6
Sudėkite braškes į kepimo formą ir pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 7
Ant braškių sudėkite obuolius ir pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 8
Paskutinį sluoksnį užtepkite trupinių iš sviesto, miltų ir cukraus.
Žingsnis 9
Pasiųskite trupinius kepti į orkaitę 20-25 min. 190 °C temperatūroje. Trupiniai turėtų paruduoti ir tapti traškūs.
Kategorijos