Publikavimo data: 2024-05-25
Ukrainietiški pampuškiai su česnakais
Pampuškiai su česnakais yra klasikinis nesaldus ukrainietiškas pyragas, kuris vakarienę paverčia tikru skanėstu. Be to, raugintos, aromatingos mielinės tešlos kolobokus lengva pagaminti. Be to, net ir kitą dieną juos vis dar skanu valgyti, pateptus paštetu arba papuoštus kumpiu ir sūriu.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite mieles, miltus, druską ir cukrų. Sausame mišinyje padarykite duobutę ir supilkite pieną bei 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Užminkykite tešlą ir palikite pakilti bent 1 valandą.
Žingsnis 2
Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus ir sudėkite į formą. Aptepkite pampuškus kiaušiniu ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę maždaug 25-30 minučių, kartais patikrinkite dantų krapštuku.
Žingsnis 3
Leiskite pampuškėms šiek tiek atvėsti. Padažui paruošti sumaišykite aliejų, susmulkintą česnaką ir žoleles. Šiuo mišiniu patepkite kepinių paviršių ir leiskite jiems įsigerti į padažą.
Kategorijos