Publikavimo data: 2025-08-17
Uogų kompotas "Asorti"
Kompotas gaunasi labai sotus ir skanus.
Žingsnis 1
Reikės bet kokių šaldytų uogų. Šiame recepte - 2 puodeliai vyšnių, 2 šaukštai juodųjų serbentų, 2 šaukštai raudonųjų serbentų, 2 šaukštai aviečių. Bendras svoris buvo 450-500 g.
Žingsnis 2
Uogas nuplaukite po šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Supilkite cukrų. Šaukštų skaičius priklauso nuo cukraus saldumo.
Žingsnis 4
Supilkite vandenį į puodą ir įsitikinkite, kad jis filtruotas. Nepripilkite iki kraštų, nes uogos plūduriuos. 3 litrų talpos puodas. Užvirinkite, virkite 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Sandariai uždengę dangčiu, kompotą troškinkite dar 20 minučių ant mažiausios ugnies.
Žingsnis 6
Palaikykite kelias valandas, geriausia per naktį.
Kategorijos