Vaisių desertas su avižiniais dribsniais ir plakta grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vaisių desertas su avižiniais dribsniais ir plakta grietinėle

Šis desertas tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir taps mėgstamiausiu saldumynų skanėstu bet kurią dieną. Jį labai lengva paruošti, nes net nereikia kepti. Pakanka plaktą grietinėlę papildyti kefyru su vaisiais ir avižiniais dribsniais, o brendį - pabrėžti jų skonį. Išbandykite tokį desertą ir tik tada duokite jam savo įvertinimą. Esame tikri, kad įvertinimas bus aukščiausias.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Vaisių desertas su avižiniais dribsniais ir plakta grietinėle Žingsnis 1
Sausoje įkaitintoje keptuvėje džiovinkite avižinius dribsnius, kol jie taps lengvai auksinės spalvos. Nedėkite aliejaus, druskos ar cukraus, tik dribsnius. Nuolat maišykite, kad nesudegtų.

Žingsnis 2

Vaisių desertas su avižiniais dribsniais ir plakta grietinėle Žingsnis 2
Dvigubą grietinėlę išplakite mikseriu arba maišytuvu iki sodrių putų, tada supilkite kefyrą, gėlių medų ir brendį. Visus šiuos produktus plakite dar 2-3 minutes.

Žingsnis 3

Vaisių desertas su avižiniais dribsniais ir plakta grietinėle Žingsnis 3
Nuplautas kriaušes nulupkite ir supjaustykite: sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite peiliu. Desertą sluoksniais sudėkite į permatomus kreminius indelius arba stiklines. Pirmas sluoksnis - kriaušės, tada - plakta grietinėlė, ant jų - džiovinti avižiniai dribsniai ir vėl grietinėlė. Sluoksnius kartokite tol, kol kreminės ar stiklinės bus pilnos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos