Publikavimo data: 2025-08-18
Vaisių desertas su avižiniais dribsniais ir plakta grietinėle
Šis desertas tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir taps mėgstamiausiu saldumynų skanėstu bet kurią dieną. Jį labai lengva paruošti, nes net nereikia kepti. Pakanka plaktą grietinėlę papildyti kefyru su vaisiais ir avižiniais dribsniais, o brendį - pabrėžti jų skonį. Išbandykite tokį desertą ir tik tada duokite jam savo įvertinimą. Esame tikri, kad įvertinimas bus aukščiausias.
Žingsnis 1
Sausoje įkaitintoje keptuvėje džiovinkite avižinius dribsnius, kol jie taps lengvai auksinės spalvos. Nedėkite aliejaus, druskos ar cukraus, tik dribsnius. Nuolat maišykite, kad nesudegtų.
Žingsnis 2
Dvigubą grietinėlę išplakite mikseriu arba maišytuvu iki sodrių putų, tada supilkite kefyrą, gėlių medų ir brendį. Visus šiuos produktus plakite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Nuplautas kriaušes nulupkite ir supjaustykite: sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite peiliu. Desertą sluoksniais sudėkite į permatomus kreminius indelius arba stiklines. Pirmas sluoksnis - kriaušės, tada - plakta grietinėlė, ant jų - džiovinti avižiniai dribsniai ir vėl grietinėlė. Sluoksnius kartokite tol, kol kreminės ar stiklinės bus pilnos.
Kategorijos