Publikavimo data: 2025-08-17
Varškės ir uogų desertas
Lengvai paruošiama uogų želė, papildyta kefyru ir varške. Kartu su jais desertas vis tiek išlieka uoginis. Varškė suteikia jam sotumo, prideda maistinės vertės ir sukuria nepaprastai minkštą, švelnią struktūrą.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sutrinkite varškę ir kefyrą mikseriu, kad gautųsi vientisa masė. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir aviečių tyrę. Mišinį užvirinkite ir virkite 1 - 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir nuolat maišydami supilkite želatiną. Toliau maišykite, kol ji visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Kai aviečių ir želatinos mišinys visiškai atvės, supilkite jį į varškės masę ir suplakite mikseriu. Supilkite desertą į kremines formeles ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos