Publikavimo data: 2024-06-15
Virti svarainiai
Cidonija - tai vaisius, panašus į obuolį ir kriaušę. Jį sunku valgyti šviežią, nes jis yra kietas, sausas ir "raižo" liežuvį. Dažniausiai svarainiai kepami, kepami, verdami, iš jų gaminami kompotai, uogienės, džemai. Šis receptas padės išvirti svarainius įvairiems patiekalams, kad jie taptų minkštesni ir atsiskleistų jų skonis. Vaisius galima virti ir puode, ir garintuve. Virtus svarainius galima sutrinti, naudoti kaip pyragų įdarą arba patiekti kaip atskirą patiekalą.
Žingsnis 1
Supjaustykite svarainius griežinėliais. Supjaustykite svarainius mažais vienodais gabalėliais.
Žingsnis 2
Išvirkite svarainius. Pripilkite puodą vandens ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite vandenį, tada sudėkite svarainius ir sumažinkite ugnį. Uždenkite ir virkite apie 18-20 minučių, kol vaisiai suminkštės.
Kategorijos