Virti svarainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Virti svarainiai

Cidonija - tai vaisius, panašus į obuolį ir kriaušę. Jį sunku valgyti šviežią, nes jis yra kietas, sausas ir "raižo" liežuvį. Dažniausiai svarainiai kepami, kepami, verdami, iš jų gaminami kompotai, uogienės, džemai. Šis receptas padės išvirti svarainius įvairiems patiekalams, kad jie taptų minkštesni ir atsiskleistų jų skonis. Vaisius galima virti ir puode, ir garintuve. Virtus svarainius galima sutrinti, naudoti kaip pyragų įdarą arba patiekti kaip atskirą patiekalą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
31 kcal.
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virti svarainiai Žingsnis 1
Supjaustykite svarainius griežinėliais. Supjaustykite svarainius mažais vienodais gabalėliais.

Žingsnis 2

Virti svarainiai Žingsnis 2
Išvirkite svarainius. Pripilkite puodą vandens ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite vandenį, tada sudėkite svarainius ir sumažinkite ugnį. Uždenkite ir virkite apie 18-20 minučių, kol vaisiai suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos