Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos krūtinėlės suktinukas su kepenėlių dešra ir rūkyta krūtinine
Vištienos krūtinėlės vyniotinis su kepenėlių dešra ir rūkyta krūtinine - originalus ir sotus patiekalas, kurį galima patiekti prie šventinio stalo. Pagal šį receptą vištienos krūtinėlę reikia išmušti ir apvynioti kepenų dešros griežinėliais, ant viršaus užvynioti rūkyta krūtinine, apkepti keptuvėje ir iškepti orkaitėje. Kepant mėsos kepsnys gaunamas su traškia kepta plutele išorėje ir minkštu bei sultingu vidumi. Pjūvyje vyniotinis atrodo labai efektingai ir gražiai.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę padalykite į 2 dalis, kiekvieną dalį perpjaukite išilgai, bet ne iki galo. Vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių muškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Kepenų dešrą nulupkite nuo folijos ir supjaustykite griežinėliais. Rūkytą krūtininę taip pat supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Į vištienos filė vidurį dėkite kepenų dešros griežinėlius ir suvyniokite. Ant vištienos vyniotinio uždėkite rūkytos krūtininės mėsos griežinėlių, kiekvieną griežinėlį sutvirtinkite dantų krapštuku.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite suktinukus iš visų pusių, kol paruduos. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite ant jos keptus vištienos suktinukus ir 20 min. pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Iš kiekvieno suktinuko išimkite dantų krapštukus ir suvyniokite į foliją.
Žingsnis 4
Paruoškite mėsos padažą. Į keptuvę su aliejumi, kuriame kepė suktinukai, supilkite spirituotą vyną ir virkite, kol jis išgaruos iki pusės pradinio tūrio. Padažą iš keptuvės supilkite į puodą ar kitą indą, sudėkite sviestą, druską, maltus juoduosius pipirus ir gerai išmaišykite.
Kategorijos