Publikavimo data: 2024-06-08
Vištienos marinatas su grietine
Labai skanus ir išskirtinis grietinės marinatas leidžia 100 % išsaugoti natūralų vištienos skonį, jį atskleisti ir padaryti dar įsimintinesnį. Taip paruošta vištiena būna sultinga ir minkšta, o grietinės marinatas jai suteikia malonų kreminį skonį. Pageidautina, kad vištiena marinate išliktų visą naktį, o dar geriau - visą dieną. Prie tokios vištienos tinka bet koks garnyras - tai gali būti troškintos daržovės, virti ryžiai, keptos ir apkeptos bulvės arba bulvių košė.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Česnakus išspauskite per presą. Dubenyje sumaišykite grietinę su druska, pipirais, česnaku ir vištienos prieskoniais. Palikite 10 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Į vištienos sparnelius supilkite marinatą ir gerai išmaišykite. Palikite marinuotis šaldytuve 8 valandoms.
Žingsnis 3
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite kepimo formą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją sparnelius. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos